Smolenski all kukkus 10. aprillil alla Poola presidendi Lech Kaczyński ja teda saatnud delegatsiooni lennuk Tu-154M alla. Hukkusid kõik 96 lennuki pardal olnud inimesed. Poolakad olid teel Katõni massimõrva mälestusüritusele.

Jarosław Kaczyński ütles intervjuus päevalehele Gazeta Polska, et kuna ürituse organiseeris Kodanikuplatvormi juhitud valitsus, siis lasub ka neil poliitiline vastutus katastroofi eest.  

Kui välisminister Radosław Sikorski kuulis tragöödiast, oli samuti PiS parteisse kuuluv poliitik väidetavalt vastanud, et see on (Poola valitsuse) poliitika tagajärg, sest nad ei ostnud VIPidele uusi esinduslennukeid.

Kaczyński tõi intervjuus ka välja tõiga, et teel Smolenski õnnetuspaika tehti palju peatusi ja sõideti aeglaselt. Tema sõnul tehti seda selleks, et peaminister Donald Tuski delegatsioon jõuaks kohale esimesena enne PiSi esindajaid.

Poliitik lisas, et ta lükkas tagasi Venemaa Föderatsiooni peaministri Vladimir Putini kaastundeavalduse: „Meie suursaadik küsis minult, kas ma võtan vastu Putini kaastundeavalduse. Ma keeldusin."

„Minu arvates ei kohelnud neist kumbki (Tusk ega Putin) president Lech Kaczyńskit austusega," selgitas Jarosław Kaczyński.