Intervjuus CNN-ile ütleb Egiptuses elav Mohamed el-Amir, et ta tahaks näha rohkem selliseid rünnakuid, mis tapsid Londoni metroos 7. juulil 52 inimest. Ta teeks enda sõnul kõik, mis tema võimuses, et plahvatusi korraldataks veel ja veel.

New Yorgi maailmakaubanduskeskuse ja Londoni ründamine on 50 aastat kestva ususõja algus, usub El-Amir, kelle hinnangul on terroristid kogu maailmas “aatomipommiks, mis on nüüd aktiveeritud”.

Terrorist Mohamed Atta isa, kes ütleb oma vanuseks “vähemalt 70”, nendib, et tal pole Londonis juhtunu pärast kahju. Maailmas kehtivad tema arvates topeltstandardid, sest Londoni ohvreid ja islamimaailmas hukkunuid vaadeldakse erinevalt.

Samuti needis el-Amir moslemiliidreid, kes mõistsid Londoni rünnakud hukka. Vanamehe arvates on tegu reeturite ja mittemoslemitega.

Kui CNN küsis, kas mees oleks telejaama võttegruppile nõus andma veel ühe intervjuu, teatas see: ainult 5000 dollari eest. El-Amiri väitel ei võtaks ta raha endale, vaid annetaks mõne terrorirünnaku läbiviimiseks. See olevat rünnaku korraldamiseks piisav summa. CNN-i poliitika ei luba inimestele intervjuude eest maksta.

El-Amir töötab Egiptuse pealinnas Kairos õiguskonsultandina. Julgeolekutöötajate sõnul jälgis Egiptuse luure teda mitme kuu jooksul pärast 11. septembri rünnakuid, kuid hiljem enam mitte.