53-aastane Broom mõisteti surma 14-aastase Tryna Middletoni vägistamise ja tapmise eest 1984. aastal, vahendab Daily Telegraph.

Valitsusvälise organisatsiooni Surmanuhtluse Infokeskus direktor Richard Dieter ütles, et teab ainult üht juhtu, kus surmanuhtlust tuli täide viia enam kui ühel korral. Willie Francise hukkamine elektritoolil Louisianas ebaõnnestus esimesel korral ning ta ootas ligi aasta, kuni USA ülemkohus otsustas kas teistkordne hukkamisüritus pole mitte põhiseadusevastane.

Hukkamismeeskond hakkas Broomiga tegelema umbes kell 14. Kui kõlbuliku veeni leidmiseks oli kulutatud ligi tund, üritas Broom hukkajaid aidata, et kiiremini surma minna. Ta sidus oma käe ümber kummivooliku ja hakkas käega pumpama. Hukkamismeeskond leidis küll veeni, kuid see purunes, kui sinna üritati tilgutada füsioloogilist lahust.

Broom läks selle peale silmnähtavalt endast välja, keeras end selili ja kattis näo kätega. Seejärel tõusis ta üles ja rääkis hukkajatega.

Broomilt küsiti, kas ta soovib vaheaega, kuid surmamõistetu tahtis jätkata. Hukkamismeeskond üritas asetada Broomi jalaveenidesse šundid. Viis minutit hiljem prooviti taas Broomi kätel veeni leida ja tilguti tööle saada.

Pärast hukkamismeeskonnaga konsulteerimist otsustas vangladirektor Terry Collins, et on aeg paluda osariigi kubernerilt hukkamise edasilükkamist.