Venezuela informatsiooniminister Ernesto Villegas ütles Caracases tehtud avalduses, et infektsioon viis hingamispuudulikkuseni, vahendab BBC News.

Informatsiooniminister on olnud mitmete Chávezi liitlaste hulgas, kes on kutsunud rahvast üles mitte uskuma väidetavaid valesid presidendi tervise kohta.

Villegas hoiatas, et venezuelalased ei laseks ennast kiskuda psühholoogilisse sõtta meedias, mille lõppeesmärk on Bolívari vabariigi destabiliseerimine.

Venezuela asepresident Nicolás Maduro ja rahvusassamblee juht Diosdado Cabello külastasid koos teiste kõrgete võimukandjatega Chávezit sel nädalal Havannas. Neljapäeval lendasid nad tagasi Caracasesse ning lükkasid ümber kuulujutud lõhest valitsevas sotsialistlikus liikumises.

„Me oleme ühtsemad kui kunagi varem,“ ütles Maduro Havannast saabudes. „Me vandusime komandör Chávezi ees, et oleme ühtsed meie rahva poolel.“

Opositsiooniaktivistid on spekuleerinud lõhe üle Maduro ja Cabello vahel. Chávez on nimetanud Maduro oma eelistatud järeltulijaks, kuid põhiseaduse järgi peaks Cabello ajutiselt võimu üle võtma, kui president töövõimetuks muutub.

Cabello ütles, et need, kes levitavad kuulujutte probleemide kohta tema ja Maduro vahel, peavad ootama 2000 aastat, et see juhtuks.

Opositsioonipoliitikute sõnul pole presidendi tervise kohta mingeid sõltumatuid teateid. Caracase linnapea Antonio Ledezma nõudis neljapäeval, et Kuubasse sõidaks komisjon Chávezi tervise kohta raportit koostama.