The Washington Post kirjutab, et protestijateks osutusid 44-aastane James Pietrangelo ja 29-aastane Daniel Choi, kelle avastas USA presidendi residentsi juures patrulliv politsei.  

USA pealinna politsei pressiteenistusest öeldi, et meeleavaldajaid hoiatati kolm korda, et kooskõlastamata protestiaktsioonide korraldamine on ebaseaduslik. Mehed ei reageerinud ning nad vahistati ja nüüd neid ootab kohtutee.

Mõlemad mehed on Iraagi kampaania veteranid, Pietrangelo koguni USA armee erukapten. Mõlemad mehed on avalikult oma homoseksuaalsust kuulutanud ja võitlevad seksuaalvähemuste õiguste eest sõjaväes.

Oma sõnul üritasid nad enda aheldamisega „tuua oma läkitus presidendini".

USA relvajõududes kehtib homoseksualistide suhtes põhimõte don't ask-don't tell, mille kohaselt võivad nad teenida armees kui varjavad oma kuuluvust. Nende ülemused aga ei oma õigust esitada seksuaalset orientatsiooni puudutavaid küsimusi.

USA president Barack Obama lubas oktoobris 2009 anda avalikele homoseksuaalidele võimaluse teenida relvajõududes. Nende legaliseerimise kampaania algas veebruari algul.