Viimaste küsitluste järgi 13 protsendi valijate toetust nautiv FDP on oma kampaania keskmesse seadnud Westerwelle, kes on Saksamaal ringi reisinud koos endise välisministri Hans-Dietrich Genscheriga ja levitanud sõnumit, et väikesed parteid tugevate isiksustega võivad valitsuses palju ära teha, vahendab The Times.

Valijad pole aga kindlad, kas homomees, kes käib aeg-ajalt koos oma elukaaslasega ametlikel välisreisidel, suudab välisministrina tegutseda. Kuidas suudaks Westerwelle suhelda näiteks Iraani presidendi Mahmud Ahmadinejadiga, kes ütles pärast kahe homo hukkamist vastuseks Lääne kriitikale: „Meil ei ole homoseksuaale nagu teil.” Või kuidas reageeriks Westerwelle Itaalia peaministri Silvio Berlusconi kuulsatele naljadele?

2004. aastal otsustas Westerwelle avaldada oma seksuaalsuse kohta rohkem informatsiooni, deklareerides, et tal on pikaajaline suhe spordimänedžer Michael „Micky” Mronziga. Eelmisel aastal kutsus Westerwelle meedia pealt vaatama, kuidas ta kohtub oma partneri emaga, kes kutsus teda „väimeheks”.

Avalikkuse suhtumine homoseksuaalsetesse poliitikutele viimaste aastate jooksul muutunud. Berliinis ja Pariisis on avalikult homoseksuaalsed linnapead ning Islandil lesbist peaminister.