Lisaks otsustas kohus lisada Fröhlichi nelja-aastasele vangistusele lisada juba talle varem holokausti eitamise eest tingimisi määratud karistuse, teatab AFP.

Kokku tuleb 56-aastasel austerlasel veeta vanglas kuus ja pool aastat. Fröhlichi advokaadid kavatsevad kohtuotsuse edasi kaevata.

Wolfgang Fröhlich on endine Austria ultraparempoolse rahvuslaste erakonna Vabaduspartei (FPÖ) liige, kust ta arvati 1994. aastal välja.

Meest süüdistati Austria parlamendiliikmetele ja Rooma paavstile kirjade saatmises, kus ta nimetas juutide vastu toimunud genotsiidi saatanlikuks valeks. Pärast kahte vanglas veedetud aastat vabastati Frohlich 2003. aastal ootamatult vanglast ja ta mõisteti õigeks.

Austrias on holokausti eitamine kuritegu. Riik on varemgi juutide-vastases genotsiidis kahtlejaid ahistanud. Tuntum Austria kohtusüsteemi „uuenduse” ohver on tuntud Briti ajaloolane David Irwing.

Väidetavalt tapeti Teises maailmasõjas ligi kuus miljonit juuti. Kuid leidub inimesi, kes kahtlevad selles faktis ja nimetavad seda arvu üle paisutatuks.