Perekond, kes elas talumaja väikeses suletud ruumis, koosneb isast ja viiest lapsest, kes on teadete kohaselt kõik juba suured. Et nende kohta ei ole mingeid ametlikke andmeid, uuritakse neid meditsiiniliselt, vahendab De Telegraaf.

„Pole selge, kas nad viibisid seal vabatahtlikult,” teatas politsei.

Teine mees, 58-aastane austerlasest puutöömees Joseph B., kes talu rentis, aga seal ise ei elanud, on politsei vahi all.

Majas elanud inimesed moodustasid nende enese sõnul perekonna, teatas politsei nüüd.

Inimesed avastati, kui vanim lastest ilmus lähedalasuva Ruinerwoldi küla kõrtsi. Selle omanik Chris Westerbeek ütles RTV Drenthele, et ta oli suures segaduses.

„Ta tellis viis õlut ja jõi need ära. Siis ma rääkisin temaga ja ta ütles mulle, et jooksis ära ja vajab abi. Siis kutsusime me politsei,” rääkis Westerbeek.

Pikkade juuste ja habemega mees rääkis Westerbeekile, et ei olnud väljas käinud üheksa aastat. „Ta ütles, et tal on vennad ja õed, kes elavad talus. Ta ütles, et on kõige vanem ja tahab lõpetada niimoodi elamise.”

Noortel ei olnud välismaailmaga mingit kontakti ja nad said täielikult ise hakkama oma juurviljaaia ja kitsega. Naabrid neid ei tundnud.

Kohalike sõnul oli vanemat meest nähtud vana autoga ringi sõitmas, aga kedagi teist ei olnud nad näinud. Üks naaber ütles ajalehele De Telegraaf, et arvas, et mees on austerlane ja rääkis saksa keelt.

Eile õhtul teatas Hollandi meedia, et mees ongi Austria kodanik Joseph B.

Ajalehtede teatel on tegemist puutöömehe ja juhutöölisega. Tal oli väike töötuba kuue kilomeetri kaugusel Meppeli väikelinnas.

Miks veetis see seltskond üheksa aastat väikeses ruumis, on esialgu teadmata. Samuti on nende suhted teineteisega ebaselged.

„Mõned naabrid räägivad sektist, teised arvasid, et asjaga olid seotud narkootikumid, aga siis nad kehitasid õlgu ja läksid oma eluga Ruinerwoldi külas edasi,” kirjutas De Telegraaf.

Politsei kinnitas, et noored on vanuses 18-25 aastat. Nad elasid väikeses ruumis, mille sai sulgeda, mitte keldris, nagu varem teatati. Politsei teatel ei ole selge, kas nad olid seal vabatahtlikult.