Jutt käib 575 dokumendist, peamiselt e-kirjadest, mida on vahetanud omavahel Hollandi kriisikommunikatsiooni rahvuslik tuumikmeeskond pärast lennu MH17 katastroofi. Selles kirjavahetuses on juttu sellest, kuidas peaksid ministeeriumid kõige paremini kommunikeerima näiteks kaastunderegistrite kohta, ohvrite säilmete saabumise kohta Eindhoveni lennuväljale, rahvusliku mälestuspäeva organiseerimise kohta 10. novembril ja muude hukkunute lähedaste kogunemiste kohta, vahendab NOS.

E-kirjades puudutatakse ka Hollandi tollase välisministri Frans Timmermansi kogemata informatsiooni avaldamist hapnikumaskide kohta. Veel räägitakse üksikasjalikult hukkunute lähedastega suhtlemisest.

Koosolekute protokolle ei avaldatud. Hollandi valitsuse teatel ei tehta seda kunagi, et inimesed saaksid sellistel kohtumistel vabalt rääkida.

Avaldatud dokumentidest on suur osa musta markeriga loetamatuks tehtud. See puudutab muu hulgas inimeste isikuandmeid, ministrite või ametnike isiklikke seisukohavõtte ning küsimusi, mis võivad mõjutada suhteid teiste riikidega.

Sadu dokumente avaldas Schoof ka 10. veebruaril. Siis käis jutt 245-st pärast katastroofi moodustatud ministrite töögrupi dokumendist ja ametnike vahel vahetatud dokumentidest.