Wilders kirjutab Hollandi ajalehes De Volkskrant: „Keelake see armetu raamat, nii nagu on keelatud “Mein Kampf”. Saatke signaal…. islamistidele, et siin riigis ei saa koraani mitte kunagi kasutada vägivalla põhjenduseks või inspiratsiooniks vägivalla kasustamiseks.”

1925. aastal ilmunud Hitleri “Mein Kampf” joonistas välja tulevase natsidiktaatori rassistliku ideoloogia peajooned. Pärast Teise maailmasõja lõppu on selle müük Hollandis olnud keelatud, kirjutab news.com.au.

Hollandi moslemite katusorganisatsiooni esimees Ayhan Tonca ütles, et Wildersi kommentaare tuleks ignoreerida. „See on tüüpiline Wilders. See on naeruväärne idee,” ütles ta. „Hetkel ei ole erilisi uudiseid ja nii püüab ta ühe tekitada.”

Wildersi partei sai möödunud aastal parlamendivalimistel 9 kohta 150-st ning ta on tuntud oma raevukate islamivastaste väljaütlemiste poolest.

Ta on hoiatanud, et riiki, kus on miljon moslemit, tabab „islamiseerumise tsunami”. Wilders viibib tugeva kaitse all pärast seda, kui islamivõitlejad talle 2004. aastal surmaähvarduse tegid.

Wilders ütles, et teda ärgitas sel teemal kirjutama nädalavahetusel toimunud kalleletung noorele Iraanis sündinud poliitikule, kes juhib Hollandis tegutsevat „endiste moslemite” rühma. Kallaletungi panid toime kaks marokolast ja somaallane.

22-aastase Ehsan Jami vastu toime pandud rünnak vallandas Hollandis ka laiemad protestihääled.

2004. aastal mõrvasid Maroko päritolu moslemid Hollandi islamikriitilise filmirežissööri Theo van Goghi. See vallandas islami vastu suunatud vastureaktsioonid ning tõi nähtavale ühiskonna sotsiaalsed pinged.

Wildersi ja ta liitlaste pingutustest hoolimata ei ole aga immigratsiooni ja integratsiooni küsimused enam poliitiliste tippküsimuste päevakavas.

„Allah peab nende jaoks, kes enam ei usu, sobivaks surmanuhtlust,” kirjutab Wilders ning lisab, et see vaatekoht ajendaski rünnaku praegu politsei kaitse all viibivale Jami’le.

Wilders ütles veel, et moslemite püha raamatu müük ja selle kasutamine mošeedes ja eraisikute majapidamistes tuleks keelata.

Selle aasta algupoole kutsus Wilders üles avaldama umbusaldust kahele moslemist ministrile, seades kahtluse alla nende ustavuse riigile topeltkodakondsuse tõttu.

Samuti on ta algatanud kampaaniaid moslemite näorättide, mošeede ja moslemite immigratsiooni keelustamiseks.

Aprillis hoiatas Hollandi terrorismivastase üksuse juht, et Wildersi äärmuslikud islamivastased avaldused on Lähis-Idas raevu tekitanud ning et ta läheb liialt kaugele.