„Islam ise pole probleem. Islam on vägivaldne religioon. Prohvet Muhamed oli vägivaldne mees. Koraan on enamasti vägivaldne raamat. Me peaks investeerima moslemitesse, aga nad peavad kõigepealt lahti saama poolest koraanist ja pooltest oma uskumustest,” ütleb 43-aastane Wilders The Telegraphile.

Wildersi juhitud Vabaduspartei on alates eelmise aasta novembrist kasvatanud oma populaarsust Hollandis kuuelt protsendilt kümnele. Wildersi kampaania näokatte keelustamiseks avalikes kohtades leiab aina enam toetust ning kuigi Hollandi valitsus ideed ei toeta, võib ta olla sunnitud taolise keelu ikka kehtestama.

„See on keskaegne tunnus barbaarsetest aegadest, sellest, kuidas naisi mitte kohelda, isegi, kui nad tahavad seda ise kanda,” selgitab Wilders. Tema sõnul on usulise solvamise vältimiseks tehtud järeleandmised Hollandis — nagu burka lubamine või eraldi basseinid meestele ja naistele — sama hea kui usulise apartheidi kehtestamine.

Hollandis on üle miljoni moslemi, mis teeb kuus protsenti kogu rahvastikust.

Eelmine valitsus toetas burka kandmise keeldu ning 66 protsenti rahvast toetab seda samuti.

Wilders on veendunud, et tema seisukohad leiavad aina suuremat toetust kogu Euroopas, kuid poliitilistel liidritel on kinnisidee seoses poliitilise korrektsusega. „Pole pea ühtegi riiki, mis oleks veel rohkem poliitiliselt korrektne, kui Suurbritannia. Vaadake mis hirmsad asjad juhtusid Londonis ja Madridis, teil on rohkem põhjust kui teistel pidada seda debatti avalikult ja läbipaistvalt,” selgitas Wilders.

Wilders lahkus 2004. aastal Hollandi liberaalide hulgast, kuna partei toetas Türgi liitumist euroliiduga. Kaks kuud hiljem vahistas politsei terroristid, kes plaanisid tema tapmist. Mees ütleb, et tema ja ta naine on saanud üle 600 tapmisähvarduse. Mees liigub kõikjal politsei kaitse all. „Ma kaotasin oma vabaduse ja eraelu oma vastuseisu tõttu islamile,” ütleb ta selle kohta.