Hollandi politsei eitas teisipäeval kategooriliselt, et tegemist oli üleandmisega. Kui politseinikud kohale jõudsid, nägid nad ainult väärkoheldud meest, vahendab De Volkskrant.

Et väärkoheldud mees ei soovi mingit kaebust esitada, ei ole odinlased ametlikult kahtlustatavad. Ka naised, keda varjupaigataotleja väidetavalt ahistas, ei ole mingit kaebust esitanud.

Odinlased teatasid oma uues selgituses, et varjupaigataotleja vigastused on ilmselt varasema arvatava kähmluse tagajärg kohalikus kohvikus, kus ta olevat tüdrukuid käperdanud.

Hollandi tööpartei PvdA tõstatas teema parlamendi alamkojas Tweede Kameris. Parlamendi liikmed Tjeerd van Dekken ja Ahmed Marcouch peavad ennekuulmatuks, et vormiriietust mitte kandvad gängimoodi banded või rühmitused korraldavad tänavapatrulle ja jahivad kodanikke, kes käituvad nende silmis valesti.

Hollandi odinlastel on Facebooki lehekülg alates selle aasta veebruarist. „Chapter’id“ (osakonnad) on neil Groningenis, Drenthes, Arnhemis, Utrechtis, Leidenis, Brabantis ja Limburgis. Soldiers of Odini Põhja-Hollandi provintsi juht Ronald Kiewiet ütles ajalehele Algemeen Dagblad, et rühmitusel on Hollandis sada liiget.

Hollandi paremäärmuslaste vastase uurimisgrupi Kafka teatel on Soldiers of Odini Hollandi haru juhid neonatside ringkondades tuttavad näod.

Kiewieti sõnul ei jahi Hollandi odinlased spetsiaalselt araabia varjupaigataotlejaid. „Kui hollandlane, poolakas või bulgaarlane halvasti käitub, sekkume me samuti,“ ütles Kiewiet Algemeen Dagbladile.