Apellatsioonikohus teatas, et klubi veebilehel üles pandud tekstid ja fotod ei riku seadust ning kuigi mõned organisatsiooni liikmed on seksuaalkuritegudes süüdi mõistetud, ei saa seda seostada nende tööga klubi heaks, vahendab Dutch News.

Klubi töö on tõsises vastuolus Hollandi kriminaalsüsteemi teatud põhimõtetega. Samuti näitab fond tühistena väikeste lastega toimuvate seksuaalkontaktide ohte, leidis kohus.

Samal ajal on ühiskond kohtu hinnangul piisavalt paindlik, et sellised soovimatud avaldused ja vastumeelne käitumine välja kannatada.

Klubi saadeti pärast eelmise aasta madalama kohtu otsust laiali, kuid selle endine esimees Martijn Uittenbogaard teatas, et selle 60 endist liiget tulevad nüüd kokku, et arutada, mida edasi teha.

Hollandi riigiprokuratuur uurib kohtuotsust detailselt, et teha kindlaks, kas on piisavalt alust see edasi kaevata. Pressiesindaja sõnul on kohtuotsus pettumust valmistav.

Hollandi kristlikud poliitilised parteid teatasid, et kaaluvad varasema seaduseelnõu ülevaatamist, et sellised pedofiilide klubid nagu Martijn saaks keelustada.

Martijn asutati 1982. aastal. 2007. aastal sattus see ajalehtede esikülgedele, sest avaldas oma veebilehel kroonprints Willem-Alexanderi laste fotod. Need kästi kohtuotsusega eemaldada. Asutaja ja endine esimees Ad van de Berg on üks klubi liikmetest, kes on lapspornosüüdistuste alusel vangi mõistetud.