Politseinikud, kes tulid asja uurima, viisid mehe jaoskonda kaasa, et ära hoida laste edasine väärkohtlemine, teatasid asja uurimisega kursis olevad allkad Volkskrantile.

Veidi enne seda tekkis politseiga probleeme ka Borodini naisel. Ta rammis nimelt samuti alkoholi mõju all olles oma autoga umbes nelja teist sõidukit. See toimus diplomaatidest abielupaari korteri lähedal. Naabrid teatasid sellest politseinikele, kes olid majas meesdiplomaadi käitumist uurimas ja mõlemad viidi kaasa, kirjutab Hollandi ajaleht.

Venelastel on absoluutselt teine ettekujutus sellest, mis Borodiniga laupäeval juhtus. Venelaste väitel murdsid politseinikud keset ööd kõrgetasemelise diplomaadi korterisse sisse, peksid ta laste silme all tõsiselt läbi ja viisid rauduskäsi minema, kuigi ta teatas, et on diplomaat ja seega puutumatu. Borodin väitis Twitteris, et teda peksti kepiga. „Hollandi katse politsei karmikäelist tegutsemist õigustada ei ole õiglane,“ väitis Borodin.

Haagi politsei ei taha intsidenti ametlikult kommenteerida. Pressiesindaja ütles rahvusvahelisele meediale, et diplomaadil polnud pärast kinnipidamist midagi viga ning ta ei viibinud haiglas.

Venemaa peab Hollandi seletust intsidendi kohta vastuvõtmatuks, teatas välisministeerium oma avalduses.

Venemaa välisministeeriumi teatel rikkus Holland diplomaat Borodini juhtumis „kõiki võimalikke inimõigusi“. Hollandi käitumine on Venemaa teatel arusaamatu, ebaõiglane ja sobimatu sellisel tasemel suhete juures. Venemaa teatel räägivad faktid iseenese eest.