Õnnetuse kinnitatud hukkunute arv on praeguseks 210 ning leidmata on veel 92 inimest, teatas Lõuna-Korea rannikuvalve AFP vahendusel.

Prokuratuur küsitles teisipäeval 6825-tonnise Sewoli põhikaptenit, kes oli puhkusel, kui laev 16. aprillil koos 476 inimesega pardal uppus.

Vanemprokurör Yang Jong-jin ütles, et kapten, keda nimetatakse Shiniks, ütles uurijatele, et hoiatas laevafirmat Sewoli tõsiste püstuvusprobleemide kohta.

Laevafirma Chonghaejin Marine Co. ostis tollal 18-aastase parvlaeva 2012. aastal Jaapanist ja ehitas selle ümber, lisades reisijatekajuteid kolmandale, neljandale ja viiendale tekile.

Shini sõnul muutis ümberehitus laeva tasakaalu ning vähendas selle püstuvust. Kui ta probleemidest firmale rääkis, heideti tema hoiatus kõrvale.

Õnnetuse täpset põhjust uuritakse endiselt, kuid eksperdid on mõista andnud, et järsk pööre võis panna lasti liikuma, mis kallutas laeva pöördumatult kreeni.

Teisipäeval kutsuti Incheonis, kust laev väljus, prokuratuuri ülekuulamisele Chonghaejin Marine'i juht Kim Han-sik.

Kapten Shini äraolekul juhtis Sewoli kapten Lee Joon-seok, kes on nüüd koos 14 meeskonnaliikmega vahi all. Lee põgenes laevast, jättes sajad reisijad sinna lõksu.