Eestis on praegu nakatunute suhtarv 100 000 elaniku kohta 14,7.

Eile arutasid Balti välis- ja terviseministrid ühtse Balti mulli tulevikku. "Mina tegin ettepaneku mitte kehtestada üksteisele karantiine, kuni on püütud leida toimiv ühine lahendus," kommenteeris Reinsalu eilset arutelu.

Paraku otsustas Läti valitsus täna Eesti ja Leedu olukorda arutades, et naaberriikidele erandeid ei tehta. Kui riikide nakkuskordajad ületavad reedeks 16 piiri, peavad riikidest saabujad jääma karantiini.

"Palusin Läti riigil teha sel juhul ulatuslik erand Lätis või Eestis töötavatele pendeltöötajatele," ütles Reinsalu. "Samal ajal jätkavad kolme riigi terviseametnikud konsultatsioone võimalike ühiste reeglite kehtestamise osas tulevikus."

Läti peaminister Krišjānis Karinši sõnul ei suleta piire, kuid kahenädalane karantiinkohustus kehtib, vahendas Läti Delfi.

Kolmandik Läti juhtumitest on sissetoodud

Kariņš avaldas täna valitsuse istungi ajal nördimust selle üle, et naaberriigid ei ole tema hinnangul järginud Lätiga võrdselt karmilt piiranguid ning sattusid seetõttu Lätist halvemasse olukorda.

Lätis on praegu registreeritud 4,2 juhtumit 100 000 elaniku kohta, mis on juba üle kahe nädala madalaim näitaja Euroopas nende riikide hulgas, kus on Covid-19-sse nakatunuid.

Lätis ilmneb nädala jooksul 15-56 uut koroonaviiruse juhtumit, mis räägib sellest, et kasvutrendi Lätis ei ole. Teistes Euroopa riikides on aga haigestumus viimase kahe kuuga ligi kolmekordistunud, keskmiselt 16-46 juhtumini 100 000 elaniku kohta, teatas Läti Haiguste Ennetamise ja Kontrolli Keskuse esindaja Jurijs Perevoščikovs.

Kolmandik kõigist Covid-19 juhtumitest Lätis on sissetoodud. Kõige rohkem on neid toodud Suurbritanniast, Ukrainast, Venemaalt, Eestist ja Prantsusmaalt.

Leedus on nakkuskordaja juba üle 16.