Moskva Hamovenitseski kohus märgib oma otsuses, et JUKOSe eksjuht Mihhail Hodorkovski ja Menatep panga endine juht Platon Lebedev sooritasid kuriteod omakasupüüdlikel motiividel eesmärgiga isiklikult rikastuda, edastas kohtusaalist Venemaa kohtuinformatsiooni agentuuri korrespondent.

47-aastase Hodorkovski advokaatide kinnitusel on süüdistused absurdsed ja poliitiliselt motiveeritud, kirjutab Ria Novosti. Advokaadid on juba kinnitanud, et kaebavad otsuse edasi.

Arvatakse, et kohtuotsuse ettelugemine võtab Moskva kohtus aega nädalaid. Otsust pidi hakatama ette lugema juba detsembri keskpaigas, kuid teadmata põhjusel lükati see edasi. Hodorkovski ja Lebedev mõisteti kaheksaks aastaks majanduskuritegude eest vangi juba 2005. aastal.

Hodorkovski vahistati 2003. aastal ja vahistamise põhjuseks peetakse tema ja Venemaa toonase presidendi Vladimir Putini tülliminekut.

Kohtuhoone juures toimus ka meeleavaldus Hodorkovski ja Lebedevi toetuseks, miilits vahistas ja toimetas minema 20 protesteerijat.