„Otkrõtaja Rossija veebilehte hakati Venemaa territooriumil blokeerima. Leht ei avane enamiku teenusepakkujate kaudu,” teatas pressiteenistus Interfaxile. Venemaa föderaalne side, informatsioonitehnoloogia ja massikommunikatsiooni järelevalveteenistus (Roskomnadzor) teatas, et ligipääsu veebilehele piiratakse peaprokuratuuri eilse otsuse alusel.

Otkrõtaja Rossija teatas, et blokeerimise põhjus on Venemaa föderaalse informatsiooniseaduse paragrahv 15.3 (informatsioon, mis sisaldab üleskutseid massirahutustele, ekstremistlikule tegevusele, osalemisele massilistel (avalikel) üritustel, mis viiakse läbi kehtestatud korda rikkudes, või Vene Föderatsiooni territooriumil mittesoovitavaks tunnistatud tegevusega välismaa või rahvusvahelise valitsusvälise organisatsiooni informatsiooniliste materjalide levitamine).

Pressiteenistus rõhutas, et Vene liikumisel Otkrõtaja Rossija ei ole midagi tegemist Briti organisatsiooniga Otkrõtaja Rossija, mille tegevus kuulutati varem Venemaa territooriumil ebasoovitavaks.