Hizbollahi telekanalis al-Manar edastatud kõnes kutsus Nasrallah üles meelt avaldama alanud nädala mitmel päeval. Esimene meeleavaldus peaks aset leidma esmaspäeva pärastlõunal Beiruti lõunaosas, vahendab BBC News.

Nasrallah ütles, et ootas ära paavst Benedictus XVI kolmepäevase Liibanoni-visiidi lõpu enne kui sellel teemal sõna võttis.

„Need, kes tuleb vastutusele võtta, keda tuleb karistada, kellele tuleb süüdistus esitada, keda boikottida, on need, kes selle filmi eest otseselt vastutavad ja need, kes nende selja taga seisavad ja need, kes neid toetavad ja kaitsevad, eelkõige Ameerika Ühendriigid,“ ütles šeik Nasrallah.

Liibanonis on viimastel päevadel filmi vastu protestitud, kuid peamiselt riigi põhjaosas Tripolis, kus on enamuses sunniidid.

Skandaali keskmes olev kahtlane, halva kvaliteediga film nimega „Moslemite süütus“ kirjeldab prohvet Muhamedi võimuahne ja rumala mehena ning selles on stseene, kus ta on suguühtes oma naise Khadija ja teiste naistega.

Filmi päritolu pole selge, kuigi USA võimud väidavad, et nende arvates tegi selle Nakoula Basseley Nakoula, kes on Californias elav kohtulikult karistatud petis.