“Ameeriklased ei taha Iraagi riiki, nad tahavad lõhestatud Iraaki, ja iisraellased tahavad Iraagi hävitada,” väitis šeik Hassan Nasrallah umbes 3000 šiiidile, kes olid kogunenud Iraagi šiiitide pühas linnas mõrvatud ajatolla Mohammed Baqer al-Hakimi leinama. Lisaks Hakimile hukkus läinudreedeses plahvatuses veel üle 80 inimese.

“Rohkem kui ühel põhjusel on Iisraeli huvides ja kuulub tema plaanidesse tappa liidreid, kes kujutavad või võiksid kujutada endast ohtu Iisraelile,” ütles Nasrallah.

Nasrallah kõneles suures saalis, mis oli rahvast puupüsti täis. Kes hoonesse ei mahtunud, jälgis tema kõnet tänavale püstitatud teleekraanidelt. Paljud lehvitasid Hakimi pilte või musti lippe. Iraaklastest leinajad hoidsid loosungeid, mis kuulutasid nende ustavust Hizbollah’le.

Taolised teod nagu Hakimi tapmine ja Iisraeli rünnakud Palestiina sissiliidritele tegelikult tugevdavad araablasi, kuulutas Nasrallah.

“Tänases Palestiinas on Iisrael otsustanud hävitada Hamasi ja Islamidžihaadi juhid, Palestiina ülestõusu juhid. Kuid see araabia rahvas oma kultuurilise, emotsionaalse ja vaimse struktuuriga, kui teda surmaga ähvardatakse, ärritub, ja kui teda tapetakse, ärkab ja tõuseb üles,” rääkis ta.

Selline ärkamine ongi Hakimi tapmise tagajärjel alanud Iraagis, väitis Hizbollah’ liider.

Washington ja Iraagi USA nimetatud juhtkond süüdistavad Najafi plahvatuses Saddam Husseini poolehoidjaid.