"Otsus vastulöögi andmise kohta on langetatud ja see saab olema äärmiselt tõsine," lubas Nasrallah brittide rahvusringhäälingule BBC antud intervjuus, vahendab BNS.

Nasrallah kinnitas, et Hizbollah kavatseb sellisel juhul rünnata mitte ainult Iisraeli, vaid ka USA sihtmärke Lähis-Idas.

"Kui Iisrael ründab Iraani, siis vastutavad selle eest Ühendriigid ka siis, kui nad ise rünnakus ei osale," rõhutas islamiäärmuslane.

USA on liigitanud Hizbollahi terroriorganisatsiooniks ja Ühendriikide välisministeeriumi hinnangul plaanib rühmitus lähitulevikus terrorirünnakuid Euroopas ja mujal maailmas.

Nasrallah ähvardas juba augusti keskel "kümnete tuhandete, mitte vaid 300-500 hukkunuga" ning lisas, et Iraani ja Süüria toetusega Hizbollah on sihtmärgid juba välja valinud. Kui Iisrael ründab Iraani selle vastuolulise tuumaprogrammi pärast, "on vastulöök tohutu", hoiatas ta. Selline samm annaks Teheranile "võimaluse, millest see on unistanud" alates islamivabariigi loomisest 1979. aastal.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu hoiatas alles pühapäeval, et rahvusvaheline üldsus suhtub Iraani tuumaprogrammi liiga leebelt.

"Minu arvates peame me rääkima tõtt - rahvusvaheline kogukond ei tõmba Iraani jaoks selget piiri ja Iraan ei näe rahvusvahelise kogukonna poolt otsustavust tema tuumaprogramm peatada," ütles Netanyahu iganädalasel kabinetiistungil.

"Kuni Iraan ei näe seda selget piiri ja otsustavust, ei lõpeta ta tuumaprogrammi arendamist. Iraanil ei tohi mitte kunagi lasta tuumarelva soetada."

Tegemist on Netanyahu esimese kommentaariga pärast seda, kui rahvusvahelise aatomienergiaagentuuri (IAEA) uue raporti üksikasjad eelmise nädala neljapäeval avalikkuse ette jõudsid. Raportis öeldakse, et Iraan on Hoolimata ÜRO julgeolekunõukogu resolutsioonidest, rahvusvahelistest sanktsioonidest ja Iisraeli ähvardustest kahekordistanud uraani rikastamise võimsust maa-aluses Frodo tuumakompleksis.