Ohu vähendamiseks jagab valitsus elanikele miljoneid maske, ütles Sánchez laupäeva pärastlõunal rahvale tehtud telepöördumises. Ta kutsus hispaanlasi üles vastutust kandma, kui esmaspäeval algab eriolukorrast väljumise järgmine etapp, vahendab The Financial Times.

Sánchez hoiatas, et kui hispaanlased kavatsevad omaalgatuslikult hügieeni- ja sotsiaalse distantseerimise nõuetest loobuda, seavad nad ohtu tuhanded kaaskodanikud.

Inimesed saavad alates esmaspäevast söögikohtadest toitu kaasa osta ja eelregistreerimise korral poode külastada. Juba täna hommikul naasid tänavatele jooksjad, jalgratturid ja surfarid üle kogu Hispaania, kui esimest korda seitsme nädala jooksul anti täiskasvanutele taas võimalus välitingimustes sporti teha.

Hoolimata meetmete teatavast leevendamisest, tõdes Sánchez, et valitsus taotleb häireseisukorra pikendamist veel kahe nädala võrra, sest see annab veel kehtima jäävate piirangute jõustamiseks õigusliku aluse.

Tema sõnul kavatseb valitsus luua ka 16 miljardi euro suuruse fondi, et aidata Hispaania piirkondade majandustel taastuda. Hispaania näeb ühtlasi vaeva, et leppida Euroopa Liidus kokku 1,5-miljardise euro suuruses üleeuroopalises taastumissfondis, mis põhineks toetustel, mitte laenudel.