Uuringufirma GAD3 uksesuuküsitluste kohaselt toetas ametis olevat peaminister Pedro Sánchezt ja tema sotsialiste 28,1 protsenti valijatest. Järgnes konservatiivne Rahvapartei, mida toetas 17,8 protsenti, ja seejärel juba vasakpoolne koalitsioon Unidos Podemos ja tsentristlik Ciudadanos, mille poolt andis oma hääle vastavalt 16,1 ja 14,4 protsenti valijatest.

Ajaloolise tulemuse tegi ka parempopulistlik, katalaanide iseseisvuspüüdluste, aga ka immigratisooni vastu ägedalt võitlev partei Vox, mida toetas 12,2 protsenti valimaskäinutest ja mis tähendab, et esmakordselt pea neljakümne aasta jooksul on ka paremäärmuslastel võimalik seadusandjate sekka pääseda.

Ühelgi erakonnal ei õnnestunud võtta tänastel valimistel enamust, mis tähendab, et alustada tuleb koalitsiooniläbirääkimisi, kuhu sotsialistid kutsuvad tõenäoliselt vasakpoolse Unidos Podemose ja tsentristliku Ciudadanose.

Kui vasak- ega ka parempoolsetel ei õnnestu koalitsiooni moodustada, võib see sundida otsima toetust katalaani iseseisvuslaste seast või viia sootuks uute erakorraliste valimiste korraldamiseni.