52-aastane Garzón oli vahi all alates neljapäevast. Teda kahtlustatakse rongiga lubatud kiiruse ületamises järsus kurvis Hispaania Galicia regiooni Santiago de Compostela linnas, vahendab Reuters.

Uuriv kohtunik Luis Aláez esitas Garzónile ametliku süüdistuse 79 tapmises ja paljudes kehavigastuste tekitamistes professionaalse ettevaatamatuse tõttu, teatas kohus.

Kinniste uste taga toimunud istungil tunnistas Garzón, et läbis kurvi liiga kiiresti ning süüdistas selles hetkelist tähelepanematust.

Aláez seadis Garzóni vabastamise tingimusteks enese pidevalt kohtus registreerimas käimise, passi hoiule andmise ja rongide juhtimisest hoidumise.

Ükski osapool, kelle hulgas on Hispaania riiklik raudteefirma Renfe, riiklik raudtee infrastruktuurifirma ADIF ja kaks kindlustusfirmat, ei nõudnud Garzóni vahi alla jätmist enne kohtuprotsessi. Samuti ei kardeta, et ta võiks kuhugi põgeneda.

Garzón on töötanud Renfes 30 aastat, sellest 10 rongijuhina. Ka tema isa töötas raudteel ning ta kasvas üles Renfe omanduses olnud majas Hispaania loodeosas Monforte de Lemose linnas ja käis koolis koos teiste raudteelaste lastega.

Pärast õnnetust viidi Garzón peavigastusega haiglasse, kust lasti välja laupäeval, kuid ta jäi politsei vahi alla kuni kohtuistungini Santiago de Compostela kohtumajas.