Konservatiivse Hispaania ajakirjaniku Pilar Urbano kirjutatud raamatus ütleb kuninganna, et mõistab, aktsepteerib ja respekteerib fakti, et on olemas teistsuguste seksuaalsete suundumustega inimesi, kuid küsib, kas nad peaksid selle üle uhked olema ning kas nad peaksid korraldama paraade ja meeleavaldusi.

Kuninganna lisab, et kui need inimesed tahavad koos elada, riietuda nagu pruut ja peigmees ning abielluda, võib neil olla selleks õigus või mitte, sõltuvalt riigi seadustest, kus nad elavad, kuid nad ei tohiks nimetada seda abieluks, sest see ei ole seda.

Sofía ütleb raamatus veel, et ta on abortide ja eutanaasia vastu.

Urbano sõnul põhineb raamat 15 intervjuul kuninganna Sofíaga ja see kiideti enne ilmumist kuningakojas heaks.

Kuningakoda mõistis neljapäeval hukka kuningannale omistatud märkuste „ebatäpsuse”. Märkused olevat tehtud eraviisiliselt.

Barcelonas asuv homoõiguslaste organisatsioon kutsus pühapäeval üles raamatut poeriiulitelt eemaldama, väites, et kuningakoja avaldus solvavate märkuste kohta oli ebapiisav. Küsitavaks peeti ka seda, kas kuningannal sobib kritiseerida parlamendi poolt heaks kiidetud seadusi.

2005. aastal sai Hispaaniast hoolimata katoliku kiriku ja konservatiivide vastuseisust pärast Belgiat ja Hollandit kolmas Euroopa Liidu liikmesriik, kus homoabielud lubatud on.