Meetmed jõustuvad alates pühapäeva õhtust ja nõuavad, et kõik piirkonnad, välja arvatud Kanaari saared, kehtestaksid öise komandanditunni ja piiraksid korraga koguneda võivate inimeste arvu maksimaalselt kuueni, vahendab Reuters.

"Me oleme äärmuslikus olukorras... see on viimase sajandi kõige tõsisem tervisealane kriis," ütles ta valitsuse kabinetinõupidamisele järgnenud pressikonverentsil.

Hispaania kehtestas tänavu kevadel pandeemia alguses ühe kõige rangema karantiini Euroopas, leevendades seda suve hakul nakkusnäitaja langemisel.

Hispaaniat on viimastel nädalatel sarnaselt teiste Euroopa riikidega aga tabanud pandeemia teine ​​laine, olles neist kõige ulatuslikum. Juhtumite arv kasvas reedel 1 046 132-ni, samal ajal kui hukkunute arv hakkab lähenema 35 000-le.

Tänasest kehtima hakkav erakorraline olukord vajab parlamendi heakskiitu, et see kestaks kauem kui 15 päeva. Sanchez palus parlamendil heaks kiita selle pikendamine kuni 9. maini.

Üha suurem hulk Hispaania piirkondi kutsus viimastel päevadel valitsust üles seesugust meedet rakendama, võimaldamaks neil koroonaviiruse levikut paremini ohjeldada.

Kataloonia oli pühapäeval üks esimesi piirkondi, kes kasutas uut seadust liikumiskeelu kehtestamiseks, mis jõustub pühapäeval kell 22. Tund enne seda tuleb ettevõtetel oma uksed sulgeda, võimaldamaks inimestel õigeks ajaks koju jõuda.

Vastavalt riskitasemele võivad kohalikud omavalitsused piirkondade vahel reisimise keelata, välja arvatud põhjendatud juhtudel, näiteks tööl käimiseks. Valdav osa Hispaania piirkondadest on juba kõrgemal parameetritest, mida loetakse kõrgeimaks riskitasemeks.