Morenés nimetas seda missiooni Hispaania jaoks „fundamentaalseks“ ja „tundlikul piiril“ toimuvaks: „Erakordne ja oluline missioon Hispaania prestiiži ja NATO kaitse vaatepunktist.“ Järgmisel aastal toimub samasugune missioon nagu sel aastal: neli hävituslennukit Eurofighter, sama arv sõjaväelasi ning sama neljakuuline periood jaanuarist aprillini, vahendab Hispaania ajaleht ABC.

Alates hispaanlaste Ämarisse saabumisest jaanuari alguses on tavapäraselt Sevilla lähedal Morón de la Fronteras baseeruvad Eurofighterid identifitseerinud „umbes pool tosinat“ Vene lennukit, mis pole aga kunagi Balti õhuruumi sisenenud ning on olnud koostööaltid, tunnistas Hispaania missiooni ülem kolonelleitnant Enrique Fernández Ambel.

Seni on Hispaania missioon nimega „Ámbar“ („Merevaik“) teinud 108 väljalendu ja kogunud 160 lennutundi. Piloot Tomás Ramos ütles, et pärast teate saamist tuleb õhus olla umbes kümne minutiga.

Hispaania kaitseminister soovis rõhutada, et selle missiooni eesmärk on „vältida probleeme Eestile ja NATO-le ning mitte tekitada neid Vene Föderatsioonile“.