Ametlikult tehakse otsus eeldatavalt teatavaks veel täna president Dmitri Medvedevi kohtumisel Prantsusmaa peaministri François Filloniga, kes viibib Moskvas visiidil, vahendab lenta.ru. Seda seepärast, et projektiga on seotud ka Prantsusmaa ettevõtte Vinci, millele kuulub pool ehitushanke võitnud ettevõttest.

Vedomosti andmetel on Prantsusmaa ettevõte juba väljendanud oma rahulolematust seoses sõlmitud kokkulepete rikkumisega. Ekspertide hinnangul ähvardab Venemaad tee-ehitusprojekti nurjumise korral 3-3,5 miljardi rubla ehk pea miljardi Eesti krooni suurune trahv.

Himki metsa läbiva autotrassi vastu on keskkonnakaitse organisatsioonid, mille kinnitusel jätab sõidutee rajamine Moskva oblasti keskkonnale jälje igaveseks. Kohalike elanike, keskkonnakaitsjate ja opositsiooni meeleavalduste tulemusel peatas president Medvedev käesoleva aasta augustis tee ehituse ja käskis läbi viia uued uuringud.

Konkreetset tulemust plaani muutmise näol sellel aga polnud, sest ametnike kinnitusel on praktiliselt metsa juba maha raiutud ja kava muuta pole enam mõtet.