Endise Valge maja perenaise ja praeguse demokraadist New Yorgi osariigi senaator Clinton tegi oma avalduse Putini hingetühjuse kohta pühapäevase valimisürituse raames toimunud valijate küsimustele vastamisel, vahendab Reuters.

„Bush tõsiselt eeldas, et meie (USA) välispoliitika rajaneb tema suhetele teiste liidritega, kuid minu arvates ei peaks üks suurriik niimoodi küll oma diplomaatiat rakendama,” rääkis proua Clinton Hamptonis teisipäevaste eelvalimiste eel valijatele.

Putin on lihtlabane KGB agent ja tal puudub hing ning temaga isikliku suhte rajamine oleks lihtsalt ajaraisk, vihjas naissenaator publiku naeru saatel Bushi 2001. aasta kohtumise järel tehtud avaldusele, et ta on Putini hinge näinud.

Kriitikud on nimetanud toonast Bushi lootust, et Ida-Saksamaal töötanud agent Putin pürib demokraatlike muutuste poole naiivseks. Siiski on Bush tänu oma nõunikele muutnud oma suhtumist Putinisse realistlikumaks, eriti Vene presidendi sagenenud terava Washingtoni-kriitika varjus.

Vene presidendi isik on USA presidendi eelvalimistel tõusnud ootamatult populaarseks teemaks. Näiteks vabariiklaste kandidaat senaator John McCain ütles ühes oma intervjuus, et vaadates Putini silmadesse näeb ta seal vaid kolme tähte — K, G ja B.