Kuigi valimisprotseduuri tulemus oli juba ette teada, saatis osariikide kaupa hääletamist kärarikas etendus. Käputäis Clintoni eelvalimisterivaali Bernie Sandersi delegaate väljendas pettumust oma kandidaadi kaotuse üle, kuid Clintoni ekstaatilised toetajad karjusid nad üle, vahendab AFP.

Pärast tema delegaatide ülelugemist astus Sanders ise lavale ning tegi parteid ühendada püüdes valimistulemuse teatavaks.

Clintoni leeri ülesandeks ongi nüüd demokraatliku partei erinevate kildkondade ühendamine.

Asepresident Joe Biden, kes peab kongressil kõne kolmapäeval, nagu ka president Barack Obama, tõrjus väiteid, et erakond ei ühine Clintoni taha.

„Me peame näitama natuke klassi ja laskma neil mõnda aega pettunud olla. See on OK,“ ütles Biden Sandersi toetajate kohta.

Sanders kutsus oma toetajaid üles Clintoni selja taga asuma.

„Hillary Clintonist saab väljapaistev president ja ma olen uhke, et seisan täna õhtul koos temaga,“ ütles Sanders.

Hillary Clintoni toetuseks võttis teisipäeval sõna tema abikaasa, endine president Bill Clinton, kes nimetas naist dünaamiliseks jõuks muutuse jaoks ning pikaajaliseks sotsiaalse õiguse eest võitlejaks.

Bill Clinton ütles, et Hillary on „loomulik juht“ sisemise vastutustundega.

Demokraate lõhestab värske uudis demokraatide rahvuskomitee lekkinud e-kirjade kohta, mis näitavad, et partei personal, kes peaks olema neutraalne, püüdis Sandersi kampaaniat õõnestada ja tema juudiusu ümber kahtlusi tekitada.

USA föderaalne juurdlusbüroo (FBI) teatas, et uurib „kübersissetungi“, milles Clintoni kampaania süüdistab Vene häkkereid, kes väidetavalt soovivad aidata vabariiklaste presidendikandidaati Donald Trumpi.