Ajalehe andmetel valmistati sadu tonne normidele mittevastavaid nuudleid Dongguani linnas Hongkongi lähistel. Tootjad kasutasid kemikaale riisi valgendamiseks ja nuudlitele kaalu lisamiseks, kirjutab AFP.

Dongguani 35-s tehases detsembri alguses korraldatud kontrollis selgus, et vaid viie tehase tooted vastavad normidele. Nuudlite valmistamine halvast toorainest on ajalehe kinnitusel levimas ka teistesse piirkondadesse, sest kulusid soovitakse kokku hoida. Enamus riknenud nuudlitest müüdi Dongguani tehaste töölissööklates.

Ajaleht Beijing Youth Daily ei selgita, kuidas Hiina valitsus kavatseb karistada kehvi nuudleid tootnud tehaste omanikke. Hiina ajalehtedes on viimasel ajal ilmunud palju teateid kauplustes leidunud saastatud toidust, näiteks valgendatud seentest, halvaksläinud veinist ja värvitud apelsinidest.

2008. aastal vapustas Hiinat paljastus, et piimatootjad ja meiereid lisasid piimapulbrisse melamiini, et pulber paistaks proteiinirikkam. Selle tagajärjel suri vähemalt kuus imikut ja umbes 300 haigestus.