Lääne meedia on poliitilist tormi laialdaselt kajastanud. Et Bo korraldas riigipöörde, on äärmiselt ebatõenäoline, aga enne kui avaldatakse rohkem informatsiooni, saab juhtunu üle ainult spekuleerida, kirjutab väljaanne Foreign Policy.

Hiina ametlik uudisteagentuur Xinhua teatab ühe lausega, et Bo on maha võetud ja teda asendab teine ametnik Zhang Dejiang. Hiinakeelses internetis käib aga tuline vaidlus selle üle, mis juhtus Boga ja mida see tähendab Hiina poliitilise stabiilsuse jaoks.

Mandri-Hiina meediaväljaannete veebilehed on hakanud tugevalt tsenseerima kommentaare Bo Xilai ja täiesti põhjendamata kuulujuttude kohta tulistamisest Pekingi kesklinnas. Välismaal asuvatel hiina veebilehtedel, mida ei tsenseerita, levivad kinnitamata ja tõestamatud kommentaarid selle kohta, mis võis võimukoridorides juhtuda. Bannedbook.org, kust on võimalik tasuta alla laadida keelatud hiina raamatuid, avaldas pika seletuse Zhongnanhai palees toimuvatest vapustustest, viidates isikule kõrgetasemelisele informatsioonile Pekingis. Selles räägiti võimuvõitlusest Hiina praeguse presidendi Hu Jintao, kes kontrollib rahvavabastusarmeed, ja Zhou vahel, kes kontrollib Hiina hirmuäratavat sisejulgeolekuaparaati. Hiinas keelatud vaimuliku liikumisega Falun Gong seotud väljaanne The Epoch Times on riigipöördest kirjutanud palju nii inglise kui ka hiina keeles.

Spekulatsioone on palju: Kanada uudisteportaal tsiteeris Deutsche Wellet, mis tsiteeris Hongkongi ajalehte Apple Daily, mis tsiteeris üht võrgukodanikku, kes väitis, et grupp kodanikke rullis Chongqingi peaväljakul lahti loosungi, millel oli kirjas: „Parteisekretär Bo, me armastame ja hindame teid“, ning erariides julgeolekutöötajad viisid nad minema. Pekingi ülikooli vastuoluline professor Kong Qingdong, kes väidab, et on Konfuutsiuse 73. põlve järeltulija, ütles televisioonis, et Bo mahavõtmine on võrdne kontrrevolutsioonilise riigipöördega. Ühe uudisteportaali teatel on tema telesaade pärast seda kavast eemaldatud.

Wall Street Journal teatas, et kui otsida Bo Xilai nime Hiina populaarseimast internetiotsingumasinast Baidu, ei ilmu tavaline tsenseerimisele viitav tekst („vastavalt asjassepuutuvatele seadustele ja regulatsioonidele ei saa osa otsingu tulemustest avaldada“). See ilmub näiteks peaminister Wen Jiabao või president Hu Jintao puhul. Samamoodi on tsenseeritud teiste poliitbüroo liikmete otsingu tulemused. Otsides Bo nime populaarsest milkroblogist Sina Weibo, ei tule üldse mingeid tulemusi. Pühapäevane inimelusid nõudnud õnnetus Ferrariga, mis on tsenseeritud, on tekitanud samuti kahtlusi, mis võivad olla seotud Boga. Bannedbook.org teatas, et Hu ja Zhou võitlevad parajasti kontrolli pärast Hiina kesktelevisiooni, uudisteagentuuri Xinhua ja teiste „suuvoodrite“ üle, mis on Bo Xilai teemal tontlikult, kuid oodatult vaikinud.