Xi'le järgnes Li Keqiang, kellest saab peaminister Wen Jiabao järglane, ning veel viis meest, mis tähendab, et alalise komitee liikmete arvu on vähendatud üheksalt seitsmele. Need viis on asepeaminister Zhang Dejiang, Shanghai parteijuht Yu Zhengsheng, partei propagandajuht Liu Yunshan, asepeaminister Wang Qishan ja Tianjini parteijuht Zhang Gaoli, vahendab BBC News.

Xi sõnul on uutel juhtidel suur vastutus ning nende ülesanne on olla ühtne ja juhtida parteid ja rahvast Hiina riigi tugevamaks ja võimsamaks muutmisel.

„Rahva ihalus parema elu järele on see, mille eest me võitleme,“ lubas Xi.

Uue juhi sõnul tuleb võidelda korruptsiooniga ning vaja on paremat parteidistsipliini. Uus juhtkond püüdleb Xi sõnul paremate tulemuste poole nii rahva kui ka ajaloo silmis.

Uus juhtkond võtab järgmiste kuude jooksul Hiina tüüri järkjärgult üle. Hu Jintao ametiaeg presidendina lõpeb ametlikult 2013. aasta märtsis, kui toimub iga-aastane parlamendi istungjärk.

Xi nimetati ka kesksõjaväekomisjoni esimeheks, teatas agentuur Xinhua.

59-aastast Xi'd peetakse Hiina endise juhi Jiang Zemini protežeeks. Hu valik enese järglaseks oli väidetavalt Li Keqiang.