Koos viiruse leviku selge aeglustumisega on üha rohkem ettevõtteid avatud ja võimud leevendavad ettevaatlikult karme kontrollimeetmeid, vahendab Reuters.

Hubei provints, kust viirus eelmise aasta lõpus alguse sai, teatas täna reisipiirangute edasisest lõdvendamisest ja mõnedel tööstustel lubatakse jätkata tootmist kahes linnas ja kahes maakonnas.

„Üldiselt rääkides on epideemia kõrgpunkt Hiina jaoks möödas,“ ütles Riikliku Tervishoiukomisjoni esindaja Mi Feng. „Uute juhtumite lisandumine väheneb.“

Hubei tootmisel ja kaubandusel, sealhulgas suurel autosektoril pealinnas Wuhanis põhinev majandus on alates 23. jaanuarist põhimõtteliselt seisnud.

Samal ajal kui viirus levib ülemaailmselt kiiresti, on selle levik Hiinas viimase seitsme päevaga märkimisväärselt aeglustunud, mis on inimeste ja transpordi liikumise rangete kontrollimeetmete, sealhulgas 11 miljoni elanikuga Wuhani linna praktiliselt täieliku sulgemise tulemus.

Kõik eilsed uued nakatumisjuhtumid Hubeis registreeriti Wuhanis. Väljaspool Hubeid oli Mandri-Hiinas seitse uut nakatumist, millest kuus toodi kaasa välismaalt.

Kokku registreeriti Mandri-Hiinas eile 15 uut nakatumisjuhtumit. Päev varem oli neid 24.

Nakatumisjuhtumite koguarv Mandri-Hiinas on nüüdseks 80 793. Teisipäevase seisuga oli 62 793 inimest tervenenud ja haiglast välja lastud. See teeb ligi 80% nakatunutest.

Eilse seisuga oli surnute arv Mandri-Hiinas jõudnud 3169-ni, mida oli eelmise päevaga võrreldes 11 võrra rohkem. Uutest surmadest 10 leidsid aset Hubeis, neist seitse Wuhanis.

Kommunistliku partei häälekandja Renmin Ribao hoiatas oma juhtkirjas, et kuigi juhtumite arv Hiinas väheneb, on tingimused endiselt keerulised ja on uute puhangute oht.

Hiina keskendub nüüd tehaste ja muude ettevõtete taaskäivitamisele. Tööstustegevus langes veebruaris teadaolevate andmete halvimale tasemele ja analüütikud ei oota normaalsele tasemele naasmist enne aprilli.

Eriti ränga löögi on saanud lennufirmad. Need kaotasid veebruaris kokku 20,96 miljardit jüaani (kolm miljardit dollarit). Lennureisijate koguarv kahanes eelmisel kuul aastatagusega võrreldes 84,5%.

Paljudes ettevõtetes on endiselt tööjõupuudus ja segadused tarneahelatega.