Kanada endise Kagu-Aasia riigisekretäri David Kilgouri ja inimõigusadvokaadi David Matase poolt läbi viidud uuringust selgub, et eelmise aasta juulis võeti kümnetes haiglates ja vanglates üle terve Hiina inimeste nõusolekuta neilt siseorganeid ära, teatab Fox News.

Hiina võimud eitavad süüdistusi.

Matas ja Kilgour rääkisid siirdeorgani saajatega 30 riigis ja Kanada meditsiinitöötajatega, kes andsid arstiabi rohkem kui 100 patsiendile, kes olid Hiinas tehtud operatsiooni käigus saanud doonororgani. Oma raportis kinnitavad mehed, et siirdeorganite taga oli Hiina Rahva Vabastusarmee.

Raportis öeldakse, et paljud sõjaväe ja tsiviilhaiglad müüvad oma patsientide siseorganeid raha saamiseks, kuid sõjaväelased saavad tegutseda tunduvalt varjatumalt.

“Organi saajad ütlevad sageli, et isegi, kui nad saavad doonororgani tsiviilhaiglates, on operatsiooni läbi viijad sõjaväelased,” kirjutatakse raportis.

Kanada suuremates linnades kinnitasid paljud haiglad, et on “arvestatav arv” kanadalasi, kes reisisid Hiina kahtlastele organisiirde operatsioonidele. “Meil on kolmekohaline arv, Kanadast üle 100 inimese igal aastal ja trend näitab kasvu,” ütles Matas.

Taolise jõhkra praktika piiramiseks peaks meditsiinifirmad katkestama selliste rohtude müügi Hiinale, mis aitavad ära hoida siirdeorgani tõrjumist organismi poolt. Lisaks peaks riigid oma reisifirmasid kohustama andma hoiatuse Hiina organimajanduse osas ning riigid ei tohiks anda oma patsientidele järelravi Hiinas tehtud siirdamisoperatsioonidele. Uuringu autorid kutsuvad välismaa arste katkestama oma sidemeid nende Hiina kolleegidega, kes praktiseerivad kahtlast organisiirdamist.