Briti ajaleht The Guardian täpsustab oma artiklis, et Hiina RV-sse jääb pärast sulgemist alles ligi 10 000 söekaevandust.

Alates 2005. aastast on Pekingi astutud sammud juba vähendanud õnnetustes hukkunud kaevurite arvu peaaegu 20 protsendi võrra.

Sellest hoolimata hukkus eelmisel aastal erinevate intsidentide tagajärjel keskmiselt üle kümne kaevuri päevas. Kui arvestada tööst põhjustatud haigusi, siis on ekspertide sõnul keskmine surmade arv veel suurem.

Võimud kavatsevad koostada musta nimekirja ettevõtetest, kus toimuvad avariid ning sulgeda nende juurdepääsu pankadest saadavatele laenudele.

Lisaks on kavas anda riiklike kaevanduste direktoritele ja selle sektori eest vastutavatele ametnikele hundipass – seda juhul kui juhtub inimohvritega õnnetusi.

Varem ilmusid teated, vastavalt milledele maksavad kaevanduste omanikud regulaarselt ajakirjanikele õnnetuste faktidest mitte rääkimise eest.

Ajaleht tuletab meelde, et Hiina Rahvavabariik on maailmas esikohal kivisöe kaevandamises ja kasutamises. 70 protsenti sealsest elektrienergiast toodetakse söest.