„Me mõlemad võidame tervetest suhetest Hiina ja USA vahel ja kaotame vastasseisust,” ütles Hu Wall Street Journali ja Washington Posti küsimustele vastates.

Hu tunnistas, et Hiina ja USA vahel on mõningaid erimeelsusi ja tundlikke küsimusi, kuid tema toon oli üldjoontes järeleandlik ning suhteid rikkuvaid problemaatilisi küsimusi Hu ei maininud. Jutt käib näiteks USA relvamüügist Taiwanile.

Hu lükkas tagasi ühe USA peamise argumendi, miks Hiina peaks aktsepteerima USA dollarit – inflatsiooni ohjeldamise. Washington süüdistab Pekingit ebaõiglases ekspordi soodustamises jüaani alaväärtustamise abil, nii et Hiina tooted on välisriikides odavamad. President Barack Obama kohtumisel Huga kolmapäeval Valges Majas on see üks peateemasid.

Hu kõige märkimisväärsemad vastused USA ajalehtede küsimustele on seotud dollari tuleviku ja valuutakurssidega.

„Praegune rahvusvaheline rahasüsteem on mineviku toode,” ütles Hu, märkides USA dollari ülemvõimu reservvaluutana ning selle kasutamist rahvusvahelises kaubanduses ja investeeringutes.

Hu juhtis tähelepanu Hiina üha suurematele pingutustele oma valuuta rolli suurendamiseks, et jüaani kasutataks rahvusvahelises kaubanduses ja investeeringutes. Samas tunnistas Hu, et jüaani tunnustamine täieõigusliku rahvusvahelise valuutana on üsna pikk protsess.