Komsomolskaja Pravda väitel leiti hävitaja Pobeda-nimelise asula juures, kuid see info osutus ekslikuks. Teated piloodi saatusest puuduvad.

Kogenud polkovnik Vladimir Sobolevi juhitud sõjalennuk sooritas Amuuri jõe piirkonnas planeeritud õppelendu ning kadus kell 9.27 Moskva aja järgi radarite ekraanidelt.

Interfax täpsustab, et lennuk asus sel hetkel Dzjomgi aerodroomist 30 kilomeetri kaugusel ning sooritas lendu ilma lahingumoonata.

Hävitajat asusid otsima päästelennukid ja -kopterid. Kuigi Su-27 on avariide puhuks varustatud moodsa raadiomajakaga, ei suudetud selle signaali fikseerida.

Venemaa prokuratuuri juurdluskomitee on asunud sõjalennuki kadumist uurima, märgib RIA Novosti.

Kaug-Ida õhujõudude ja õhutõrje ühenduses arvatakse, et suure tõenäosusega jõudis lendur katapulteeruda ja jäi ellu. Kaitseministeeriumist lisati, et polkovnik Sobolev oli hästi lennuks valmistunud ja omas piisavat Su-27 piloteerimise kogemust.

Su-27 on üks enim levinud sõjalennukeid maailmas ning ta on Venemaa, Hiina Rahvavabariigi, India, enamiku SRÜ ja paljude teiste riikide õhuväe raudvaraks. Hävitaja tippkiiruseks on kuni 2500 kilomeetrit tunnis ja lennuulatuseks kuni 3900 kilomeetrit.