„Kahtlusalusega tegeledes kanna hoolt, et näole ei jääks verd, kehale haavu ja läheduses ei oleks inimesi,” öeldakse käsiraamatus The Telegraphi vahendusel.

Raamat on teadetekohaselt koostatud Chengguani-nimelise munitsipaalpolitsei tarvis, mis tegeleb kõigiga, kes rahu rikuvad, puhastab linnu ebaseaduslikest tänavakaubitsejatest ja loata taksodest ning kontrollib lube.

Chengguan on Hiinas vihatud ja nende karmikäeline tegutsemine põhjustab tihti tõsiseid vigastusi või isegi surma.

Ajalehe Southern Metropolis Daily teatel kinnitas üks Pekingi linnaadministratsiooni ja õiguskaitse büroo ametnik, et käsiraamat on ehtne ja seda on ametlikult väljaõppel kasutatud.

Mitmed raamatu osad on lekkinud internetti ja tekitanud furoori.

Käsiraamatu avalikustatud osas seletatakse, et politseinik peab igasuguse vaidluse kiiresti lahendama. „Ilma subjekti lahti laskmata peab mitu politseinikku koos tegutsema ja saavutama ühe liigutusega isiku üle kehalise kontrolli,” öeldakse raamatus. „Iga liigutus peab olema tõhus, et mitte anda subjektile aega hingetõmbamiseks.”

Käsiraamat õpetab politseinikele, et nad ei tohi mõelda, kas nad on subjektiga kehaliselt võrdsed või kas nad võivad teda vigastada. „Sinust peab saama otsustav seaduse täideviija, kes kaitseb vankumatult linna administratiivsete regulatsioonide väärikust.”