Värskete uurimuste järgi on depressioon Hiinas lisandumas. Stress on kasvanud, sest elutempo on varasemast kiirem ning traditsiooniline ühiskonna struktuur mureneb. Ränne maalt linna on kasvanud ning see tekitab juurtetust ja ebavõrdsust, vahendab Helsingin Sanomat.

Eelmisel aastal avaldatud uurimuse järgi arvati Hiinas olevat 173 miljonit täiskasvanut, kes kannatavad mingi vaimuhaiguse all. Neist üle 90 protsendi ei saa kunagi mingit professionaalset abi.

„Kui nad muutuvad lootusetuteks ega saa abi, on täiesti võimalik, et nad teevad midagi, millel on väga rasked tagajärjed,” hoiatas Nankingi ülikooli sotsioloogiaprofessor Zhu Li.

Sel nädalal on Hiina lasteasutusi rünnatud kolm korda ja viimaste nädalate jooksul kokku viis korda. Rünnakutes on surma saanud kaheksa last ja ligi 50 on vigastada saanud.

Võimud on andnud käsu turvameetmete tugevdamiseks lasteasutustes. Mõningates piirkondades on hakatud jälgima inimesi, kes elavad lasteasutuste läheduses ja kellel teatakse olevat vaimseid probleeme.