Organite uus koosseis tehakse teatavaks neljapäeval ning see määrab Hiina majandusliku ja poliitilise suuna tulevateks aastataks, vahendab BBC News.

Oodatakse, et parteijuhiks ja tema asetäitjaks saavad vastavalt Xi Jinping ja Li Keqiang. 2013. aasta märtsis peaks Xi Hu Jintaolt üle võtma ka Hiina presidendi ameti.

Peamised kandidaadid poliitbüroo alalisse komiteesse olid asepeaminister Wang Qishan, propagandajuht Liu Yunshan, parteiorganisatsiooni juht Li Yuanchao ja asepeaminister Zhang Dejiang.

Alalise komitee, mille liikmete arvu vähendatakse üheksalt seitsmele, lõplik koosseis ei ole selge enne, kui sellest ametlikult teada antakse.

Hiina juhtkonda vahetatakse iga kümne aasta järel. Parteikongress avati 8. novembril Hu ettekandega tehtud tööst.

Pärast seda on otsuseid vastu võetud kinniste uste taga. Paljud tähtsamad neist on tehtud juba varem ja kongress ainult kinnitab need ametlikult.

Riigimeedia teatel praagiti teisipäevasel eelhääletusel välja kaheksa protsenti umbes 350-liikmelise keskkomitee kandidaatidest. Kolmapäeval tegeldi keskkomitee valimisega.

Keskkomitee on Hiina kommunistliku partei kõrgeim tööorgan, mille liikmed on partei, valitsuse ja armee juhtfiguurid.

Keskkomitee koguneb igal aastal, et teha tähtsamaid poliitilisi otsuseid ning nimetab ametisse ka Hiina tähtsaimad võimukandjad.

Mõnikord teeb aga otsused poliitbüroo ja saadab need keskkomiteele kinnitamiseks, mistõttu nimetavad mõned keskkomiteed kummitempliks.

Keskkomitee paljud praegused liikmed on pensioniealised, mistõttu oodatakse, et vähemalt pool järgmise keskkomitee liikmetest on uued näod.

Parteikongressi delegaadid pidid heaks kiitma ka Hu tööaruande ning paranduse partei põhikirjas, mille üksikasju pole avaldatud.

Valiti ka parteisisene korruptsioonivastase võitluse organ distsipliiniinspektsiooni keskkomisjon.