Esmaspäeval toimunud intsidendis sai lisaks 38 inimest vigastada. Ametlikult pole keegi öelnud, kas tegemist oli õnnetuse või rünnakuga, vahendab Reuters.

Võimud kahtlustavad, et tegemist oli rünnakuga enne novembris toimuvat Hiina kommunistliku partei 205-liikmelise keskkomitee pleenumit, kus oodatakse suurte majandusreformide väljakuulutamist, ütles juhtumi uurimisega otseselt seotud olev ja Hiina juhtkonnaga sidemeid omav allikas Reutersile.

„See näib olevat ettekavatsetud enesetapurünnak,“ ütles allikas.

Politsei ei ole veel kindlaks teinud autos olnud inimeste isikuid, teatasid allikad. Pekingi politsei teatas esmaspäeva õhtul, et otsivad intsidendiga seoses kaht kahtlusalust rahutust Xinjiangi-Uiguuri autonoomsest piirkonnast.

Allikate sõnul kahtlustatakse mehi põleva materjali süütamises autos.

„See ei olnud õnnetus. Džiip paiskas maha barrikaadid ja rammis jalakäijaid. Neil kolmel mehel ei olnud kavas sündmuspaigalt põgeneda,“ ütles allikas, kellel on sidemeid Hiina juhtkonnaga.

Pekingi politsei palus esmaspäeva õhtul kohalikelt hotellidelt informatsiooni kahtlaste külastajate kohta, kes olid end sisse registreerinud alates 1. oktoobrist, ning nimetas kaks kahtlusalust Xinjiangist.

Nime järgi on kahtlusalused ilmselt uiguurid. Lisaks teatati neljast sõidukist, millel on Xinjiangi numbrimärgid.

Politsei teatas esmaspäeval, et maastur sõitis teelt välja Tiananmeni väljaku põhjaküljel, ületas barjäärid ja süttis praktiliselt otse Keelatud Linna sissepääsu ees, kus asub kommunistliku Hiina rajaja Mao Zedongi portree.

Reutersile näidatud fotode järgi sõitis auto ilmselt mitusada meetrit mööda kõnniteed, ajades inimesi alla, kuni leekidesse lahvatas.