Sissetungijad, kes on pärit riikidest nagu Hiina ja Venemaa üritavad arvatavasti kaardistada USA elektroonilisi infosüsteeme ja välja selgitada, kuidas neid kontrollitakse, vahendab The Telegraph.

„Hiinlased on üritanud meie infrastruktuuri kaardistada,” ütles üks USA kõrge luureohvitser. „Seda on teinud ka venelased.”

Luureringkonnad tunnevad üha suuremat muret küberründajate ees, kes võivad interneti teel haarata kontrolli elektrijaamade, tuumaelektrijaamade või finantsvõrkude üle.

Veelgi enam teeb muret avastus, et küberspioonid on enesest maha jätnud tarkvara, mida võib kasutada infrastruktuuri osade hävitamiseks. Luureametnike sõnul püütakse need sõja korral aktiveerida.

Ohus on ka veevarustuse, kanalisatsiooni ja muud infrastruktuuri süsteemid.

„Mõne viimase aasta jooksul oleme me näinud küberrünnakuid olulise tähtsusega infrastruktuuride vastu välismaal ja paljud meie enda infrastruktuurid on sama haavatavad kui nende vasted välismaal,” ütles USA rahvuslik luuredirektor Dennis Blair hiljuti poliitikutele. „Mitmed riigid, sealhulgas Hiina ja Venemaa, võivad USA informatsiooni infrastruktuuri elemente rivist välja viia.”