Mäletatavasti sai koroonapuhang eelmise aasta lõpus alguse just sellest provintsist. Seal rakendati hiljem rangeid karantiinimeetodeid ja ka provintsist lahkumine oli keelatud.

CNN vahendab, et enamik piiranguid lõppeb provintsis juba alates homsest. Uute juhtumite arv on seal viimasel ajal kokku kuivanud. Hiina võimuorganid kinnitasid epideemia kõrgpunkti ületamist 12. märtsil.

Hubei tootmisel ja kaubandusel, sealhulgas suurel autosektoril pealinnas Wuhanis põhinev majandus on alates 23. jaanuarist põhimõtteliselt seisnud. Wuhanis jäävad esialgu piirangud kehtima erinevalt ülejäänud provintsist. Ent need peaks lõppema 15 päeva pärast ehk 8. aprillil.

Esimesed koroonaviiruse juhtumid registreeriti Wuhanis eelmise aasta detsembris. Võimuorganid reageerisid peagi kiiresti ja miljonid inimesed jäid otsesõnu koduaresti.

Kokku elab provintsis 58,5 miljonit inimest, neist circa 11 miljonit Wuhanis.

Praeguse seisuga on Hubei provintsis registreeritud 67 801 koroonajuhtumit, haigusesse on surnud 3160 inimest. Eilse seisuga oli terve Hiina peale juhtumeid 81 171, ööpäevaga lisandus 78 juhtumit (kasv 0,09 protsenti).