Kartes 8.-24. augustini kestvate olümpiamängude ajal proteste, on Hiina valitsus karmistanud viisareegleid ja elamislubade väljaandmist välismaalastele. Samuti on lubatud karme turvameetmeid, sealhulgas kasutatakse vabatahtlikeks maskeeritud salaagente, vahendab CNN.

Olümpiamängude piletiomanikud peavad reeglite järgi ikkagi taotlema kehtestatud reeglite järgi viisasid.

Valitsus loodab eemal hoida aktiviste ja üliõpilasi, kes võivad korraldada Tiibeti toetuseks meeleavaldusi, mida võidakse televisioonis näidata üle kogu maailma. Samuti kardetakse proteste Hiina nafta- ja relvakaubanduse vastu Sudaaniga ning rahutusi moslemitega asustatud Lääne-Hiinas.

Korraldamaks avalikku kogunemist, paraadi või protestiavaldust, peab organiseerija esitama avalduse kohalikele politseivõimudele. Kõigi ebaseaduslike kogunemiste, paraadide ja meeleavalduste ning allumatuse eest võidakse karistada administratiivselt või kriminaalkorras.

Dokument hoiatab ka solvavate või poliitiliste loosungite või lippude kasutamise eest võistluspaikades.

Sissepääs riiki keelatakse neile, kes võivad toime panna terroriakte, vägivallatseda või teha valitsusvastast õõnestustööd ning neile, kes võivad ohustada Hiina rahvuslikku julgeolekut ja riiklikke huve.

Riiki ei lasta ka salakaubavedajaid, narkokaupmehi, prostituute vaimuhaigeid ja nakkusekandjaid.

Dokument hoiatab ka, et mitte kõik Hiina piirkonnad ei ole välismaalastele avatud. Üks sellistest on Tiibet, kuhu ei lubata ka ajakirjanikke.

Ära tuuakse pikk nimekiri keelatud esemetest, mille hulgas on relvad, relvaimitatsioonid, laskemoon, lõhkeained, valeraha narkootikumid ja mürkained. Keelatud on sisse tuua ka materjale, mis on kahjulikud Hiina poliitikale, majandusele, kultuurile ja moraalile.

Välismaalased, kes ööbivad hiinlaste juures peavad linnades registreeruma kohalikus politseis 24 tunni jooksul, maapiirkondades 72 tunni jooksul.

Need, kes kavatsevad magada lageda taeva all, loobugu sellest mõttest. See on keelatud avaliku hügieeni ja linnade kultuurse välisilme huvides.