Xi, keda saatsid sõjaväelased, ütles, et Panetta nägemine meenutab talle veebruarikuist visiiti USA-sse, ning see visiit aitab edasi arendada riikide- ja sõjavägedevahelisi suhteid kahe riigi vahel, vahendab BBC News.

„Ma soovin siiralt, et teie visiiti saadaks hea edu,“ ütles Xi Panettale.

Panetta, kes kohtus teisipäeval oma Hiina ametivenna Liang Guangliega, kutsus üles tihedamatele sõjalistele kontaktidele USA ja Hiina vahel.

Xi jättis oma puudumisperioodil ära mitmeid kohtumisi Hiinat külastanud välisriikide võimukandjatega, sealhulgas USA riigisekretäri Hillary Clintoniga.

Protokollist piinlikult kinni pidava Hiina riigitegelase selline käitumine tekitas mitmeid kuulujutte Xi tervise kohta. Räägiti seljavigastusest ja ka palju tõsisematest haigustest.

Spekuleeriti ka võimuvõitluse üle Hiina kommunistliku partei juhtkonnas, sest Xi kadumise kohta ei avaldatud ühtki ametlikku teadaannet ning peagi toimuma pidava parteikongressi alguskuupäeva pole endiselt kindlaks määratud.

Mõnede analüütikute sõnul on poliitbüroo liikmete arvu vähendatud üheksalt seitsmele.

Xi ilmus uuesti välja laupäeval, kui riigimeedia avaldas fotod temast ühel üritusel osalemas. Xi puudumise kohta ei öeldud endiselt mitte midagi.

Agentuur Xinhua teatas, et Xi osaleb järgmisel nädalal Nanningi linnas Hiina-ASEAN-i kaubanduskohtumisel.