Oodatakse, et järgmisel kuul toimuval Hiina kommunistliku partei kongressil, kus riigi tippjuhtkonnas tehakse mitmeid suuri muudatusi, nimetatakse Xi Hiina presidendi ametikohale. Kuupäevi pole aga paika pandud, mis tekitab arvamusi, et võimuvõitlus Hiina juhtkonnas pole lõppenud, vahendab BBC News.

Esmaspäeval tühistati Xi kohtumine Taani peaministri Helle Thorning-Schmidtiga, millest oli teatatud mitu päeva ette.

Reedel ei osalenud Xi kommunistliku partei tähtsal üritusel.

Eelmisel kolmapäeval tühistas Xi ootamatult kohtumise USA riigisekretäri Hillary Clintoniga, samas kui varem sel aastal toimunud visiidil Washingtoni võeti Xi'd vastu kui riigipead.

Samuti jäid ära Xi kohtumised Singapuri peaministri ja Venemaa ametnikuga.

Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Hong Lei vältis esmaspäevasel briifingul küsimusi Xi puudumise kohta, öeldes, et tal pole mingit informatsiooni edastada. „Me oleme öelnud kõigile kõik,“ ütles Hong.

Vältimatult on hakanud levima kuulujutud, milles Xi kadumist seletatakse mitmete põhjustega alates autoõnnetusest kuni võimuvõitluseni.

Kui Xi jättis ära kohtumise Clintoniga, hakkasid internetis levima kuulujutud, et ta vigastas sporti tehes selga (erinevatel andmetel oli tegemist jalgpalli, ujumise või golfiga).

Ühe kuulujutu järgi sai Xi kerge südamerabanduse.

Xi nime otsing Hiina sotsiaalmeedias on blokeeritud.