Suurimaks võib ette pidada grupi Meillä On Unelma (Meil On Unistus) rassismivastast meeleavaldust „Peli poikki – rikotaan hiljaisuus“ („Mäng seisma – lõhume vaikuse“), millest osavõtmisest on Facebookis teatanud juba ligi 9000 inimest. Seejärel on politseile teatatud ka „soomlaste vastase rassismi“ vastasest meeleavaldusest. Mõlemad toimuvad Kansalaistoril, vahendab Yle Uutiset.

Lisaks sellele on teatatud ühe vastumeeleavalduse korraldamisest Kolme Sepa väljakul. Facebookis teatatakse, et seal korraldab laupäeval meeleavalduse rahvaliikumine Rajat Kiinni (Piirid Kinni). Politsei on pakkunud sellele meeleavaldusele uueks kohaks Narinkkatorit, et see ei segaks Kansalaistorilt Senaatintorile kulgevat meeleavalduse „Peli poikki" rongkäiku.

Arutelu meeleavalduste korraldamise üle sai Soome sotsiaalmeedias alguse Helsingi Jaamaväljakul toimunud peksmise ja sellest tekkinud avaliku arutelu tõttu. Helsingi raudteejaama juures peksti läbi 28-aastane mees, kes suri vähem kui nädal hiljem Meilahti haiglas. Jaamaväljakul toimus peksmise ajal natsionaalsotsialistliku Soome Vastupanuliikumise (SVL) meeleavaldus.

Peksmises ja surma põhjustamises kahtlustatav mees osales meeleavaldusel ja on üks SVL-i asutajatest.

Komissar Ismo Juvoneni sõnul jälgib politsei viimase aja sündmuste tõttu praegu erinevate gruppide liikumisi eriti hoolikalt. Väga hoolikalt jälgitakse ka sotsiaalmeediat.

Meeleavalduse „Peli poikki" toetuseks kogunetakse laupäeval ka mujal Soomes.