Linn loodab, et kui nimekiri teenustest on üleval Helsingi turismilehekülgedel internetis, tekib homo- ja lesbituristidel pilt tolerantsest ja turvalisest turismiobjektist, kirjutab Helsingin Sanomat.

„Maineuuringute järgi ei peeta Helsingit nii tolerantseks turismilinnaks kui näiteks konkurente Stockholmi ja Kopenhaagenit,” ütles turismi- ja kongressibüroo turundusjuht Kari Halonen.

Projekti esitleti esmaspäeval queer-turistidele keskendunud seminaril Helsingis. Queer on ühendav mõiste, millega tähistatakse homo- ja biseksuaale ning transseksuaale.

Helsingi homo- ja lesbituristidele pööratava tähelepanu taga on nende linna toodavad suured rahavood, mida nimetatakse „roosaks rahaks”.

„Euroopa uuringute järgi kasutab queer-turist reisil kuni 70 protsenti rohkem raha kui tavakodanik,” ütles seminari korraldaja Ilkka Venström.

Enne projektiga alguse tegemist ei leidunud Haloneni sõnul Helsingist näiteks ühtegi end homosõbralikuks kuulutanud hotelli. Nüüd on liitunud 12 ettevõtet, kruiisireisijatele teenuseid pakkuvatest kuni taksofirmade ja hotellideni.