Jari Mäkinen avastas, et Stockmanni lihapirukad maitsevad tavalisest kuivemad ning avastas, et pallide pakendil oli kaks pakendamissilti, kirjutab Helsingin Sanomat.

Vanema hinnasildi järgi oli märgitud pakendamispäevaks 5. aprill ja viimaseks tarbimispäevaks 8. aprill. Pealpool asuva sildi kohaselt oli toode aga pakendatud 7. aprillil ja viimane tarbimispäev oli 9. aprill ning ka hind oli kallim.

Kui klient käis kaupluses selgitust nõudmas, tõdeti, et “meil küll nii ei juhtu”, talle maksti raha tagasi, anti kauba peale paar kohvikupongi, ja paluti ajakirjandusele juhtunust mitte rääkida, sest “sellest võib tulla skandaal”.

Samasisulisi skandaale on ette tulnud näiteks Rootsis, kus möödunud aastal tuli avalikkuse ette juhtumeid, mil hakkliha säilimistähtaega oli muudetud.

Stockmanni kvaliteedijuht Markus Luhtala möönis, et lihapallide juhtumiga seostub selge inimlik viga. “Nimetatud Stockmann Meals-lihapallid olid valmistatud 5. aprillil ja neid müüdi erihinnaga Hulludel Päevadel. Toodet oleks tulnud müüa sama hinna- ja kuupäevasildiga 8. aprillini. Vastupidiselt juhistele oli keegi siiski hinnanud toote uuesti normaalhinda ja samal ajal ajas sassi ka kuupäevad.

Kvaliteedijuhi kinnitusel on Stockmanni põhimõte selline, et näiteks riideid ei müüda pärast Hulle Päevi enam sama hinnaga. Nüüd oli keegi rakendanud sama põhimõtet ka toidukaupadele.